nieuws

Productnieuws: Jumbo moedigt met bingospel consumptie groenten aan

Voeding en gedrag

Productnieuws: Jumbo moedigt met bingospel consumptie groenten aan

Jumbo heeft afgelopen week een groentebingo geïntroduceerd in de winkels, om kinderen spelenderwijs gezonder te leren eten. De supermarktketen laat zien dat je van het stimuleren van het eten van fruit en groente een leuk spel kan maken.

Wintergroenten als boerenkool, spruiten, broccoli, hutspot, witlof, zuurkool, andijvie en bloemkool zijn vaak niet het favoriete avondeten van kinderen. Daarom wil Jumbo het proeven van deze gezonde kost leuker maken met een bingo.

 

Spelregels

Kinderen en hun ouders kunnen sinds 20 februari een bingokaart meenemen uit de Jumbo winkels. Thuis kunnen zij hiermee bingo spelen: niet met getallen, maar met wintergroenten.

 

Voor iedere groente die het kind proeft, verdient hij of zij een sticker die op de bingokaart geplakt wordt. Om de bingokaart vol te krijgen mogen kinderen acht verschillende groenten proeven. Een volle kaart levert een beloning op, die ouders en kinderen zelf bepalen. Er is een sticker voor boerenkool, spruiten, broccoli, hutspot, witlof, zuurkool, andijvie en bloemkool.

 

Wanneer het kind één van deze wintergroenten niet lekker vindt en de ouder het kind een andere groente wil laten proberen, dan kan de blanco sticker gebruikt worden om een groente naar keuze in te vullen.

 

Recepten met bingogroenten

Jumbo ontwikkelde in samenwerking met het Voedingscentrum recepten die voldoen aan de vernieuwde Schijf van Vijf. De recepten, die bestaan uit vijf ingrediënten en binnen dertig minuten klaar zijn, staan nu in het teken van de wintergroenten uit de groentebingo.

Reageer op dit artikel