nieuws

Productnieuws: Babyvoedingsproducent ziet vraag naar geitenmelk verviervoudigen

Voeding en gedrag

Productnieuws: Babyvoedingsproducent ziet vraag naar geitenmelk verviervoudigen

Het assortiment aan geitenzuivel in Nederland is de laatste jaren een stuk groter geworden volgens de Nederlandse Geitenzuivel Organisatie. Dat geldt ook voor de vraag naar kindervoeding op basis van geitenmelk, laat zuigelingenvoedingproducent Kabrita weten. Het Nederlandse babyvoedingsbedrijf zag de vraag naar zijn opvolgmelk en peutermelk op basis van geitenmelk de afgelopen jaren meer dan verviervoudigen.

Kabrita kindervoeding is onder meer bij Etos verkrijgbaar. ´We merken dat ouders steeds bewustere keuzes maken voor hun kleintjes en deze mogelijkheid ook terug willen zien in ons aanbod´, zegt Ans Meijer, categoriemanager baby van Etos. ´Door Kabrita in alle Etos-filialen op te nemen, bieden wij deze ouders een passend alternatief´.

 

Geitenmelk bewuste keuze

In Nederland helpen de merken Holle, BioBim, Hipp, Nannycare en Kabrita de Nederlandse schappen aan zuigelingenvoeding op basis van geitenmelk. Volgens Susan van Nuland, markeringdirecteur bij Kabrita, kiezen de meeste ouders  voor geitenmelk vanwege de eiwitsamenstelling en de milde smaak. Vaak zijn het ouders die zelf ook zijn overgestapt op geitenmelk. 

Zo krijgt Kabrita steeds vaker vragen van ouders over de voordelen van geitenmelk en de samenstelling van producten. ‘Je merkt aan de gedetailleerdheid van deze vragen dat dit ouders zijn die zelf ook bewust met voeding bezig zijn en voor hun kinderen weloverwogen keuzes willen maken’, aldus Van Nuland.

 

Omega-3-vetzuren en vezels

De geitenmelk in Kabrita Peutermelk en Opvolgmelk wordt geleverd door een selecte groep Nederlandse geitenboeren. Naast de wettelijk verplichte ingrediënten bevat Kabrita kindervoeding toevoegingen zoals omega-3-vetzuren en voedingsvezels.

Kabrita Opvolgmelk en Peutermelk zijn onder andere verkrijgbaar in de winkels van Etos en online via www.ah.nl

Reageer op dit artikel