nieuws

Wat eet de diëtist?

Voeding en gedrag

Wat eet de diëtist?

Vandaag is het de Dag van de Diëtist. Marie-José Torenvliet, diëtist en auteur van het boek (h)erken je honger laat deze dag niet zomaar aan zich voorbij gaan.

Torenvliet houdt vanaf vandaag een week lang precies bij wat ze eet en deelt dat dagelijks via haar Instagram-kanaal. Ze hoopt mensen hierdoor te inspireren om bewust met eten en honger om te gaan.  Ze is te volgen via #diteetdedietist.

Diverse activiteiten

Verspreid over Nederland houden verschillende diëtistenpraktijken vandaag openhuis en worden er vrijblijvende metingen aangeboden zoals de BMI-meting, middelomtrek en polsomslag. Sommige diëtisten geven een rondleiding in de supermarkt. Torenvliet deelt haar voedingsdagboek via haar social media account.

Diëtist aan het woord

‘Ik wil hiermee laten zien dat een gezond voedingspatroon helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Als je mijn voedingspatroon bekijkt, zal je zien dat ik durf af te wijken van vastgeroeste ideeën over wat gezond is en mezelf ook regelmatig verwen met lekkernijen. Wat ik heel belangrijk vind is dat je heel goed naar je lichaam luistert. Ik stem mijn eetritme af op de vraag van mij lijf ’, aldus Torenvliet.

(H)erken je honger

De afgelopen twintig jaar onderzocht Torenvliet waarom het voor de ene persoon lastiger is om af te vallen dan voor de andere. Haar conclusie is dat de sleutel ligt bij het (h)erkennen van het hongergevoel. In haar boek (h)erken je honger, legt ze uit hoe onze reactie op honger en verzadiging de vetbranding zowel kan remmen als stimuleren. En hoe je volgens Torenvliet door honger te (h)erkennen het gewicht kan bereiken dat bij jou past.

Benieuwd naar het eetdagboek van deze diëtist? Klik dan hier.

Reageer op dit artikel