nieuws

Foodbattle: wedstrijdje tegen voedselverspilling

Voeding en gedrag

Foodbattle: wedstrijdje tegen voedselverspilling

Spelen met eten mag niet, maar een wedstrijdje tegen voedselverspilling wel. Gemiddeld gooien we per persoon per jaar veertig kilo goed eten weg. Daarom schotelt Milieu Centraal vanaf vandaag de Foodbattle voor, een strijd rondom slim kopen, koken en bewaren.

De gemeente Ede is de eerste gemeente die haar inwoners stimuleert mee te doen aan de Foodbattle. 51 deelnemers, verdeeld over vijf teams starten vandaag op Wereldvoedseldag met de Foodbattle om voedselverspilling tegen te gaan. Jonge gezinnen, senioren en zelfs een hele straat, dagen elkaar uit om geen eten meer weg te gooien.

Milieu en portemonnee

‘Minder verspillen is beter voor het milieu en de portemonnee. Het zou mooi zijn als we ons daar meer bewust van worden. Daarom dagen wij onszelf en onze inwoners graag uit om mee te doen aan de Foodbattle’, zegt Leon Meijer, wethouder Food van de gemeente Ede.

Goed plannen

‘Minder eten weggooien doe je door goed te plannen: wat heb ik nog in huis, wat moet op voordat het bederft en welk gerecht kan ik daarmee maken?’, vertelt Kirsten Palland van Milieu Centraal. ‘Als je meedoet aan de Foodbattle houd je dagelijks bij wat je weggooit en krijg je allerlei tips om thuis meteen toe te passen.’

De Foodbattle

De Foodbattle is ontstaan in samenwerking met Wageningen Food & Biobased Research en het Voedingscentrum en is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Milieu in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Rijkswaterstaat Leefomgeving.

Reageer op dit artikel