nieuws

Gewichtsconsulenten richten nieuwe campagne op leefstijlverbetering

Voeding en gedrag

Gewichtsconsulenten richten nieuwe campagne op leefstijlverbetering

Hoe kun je met kleine aanpassingen in het dagelijks leven je leefstijl verbeteren? Deze vraag staat centraal in de campagne ‘Dag Oud, Hallo Nieuw’, die de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) van 30 oktober tot en met 31 december voert.

De beroepsvereniging wil mensen graag laten zien dat ze met kleine aanpassingen in hun dagelijks leven een nieuwe en gezonde leefstijl kunnen creëren. Dat doet de beroepsvereniging onder andere via hun Facebookpagina, die vanaf nu geheel in het teken staat van deze campagne.

Menu make-over

Een ander onderdeel van de campagne is de workshop ‘Menu make-over’ die BGN dagelijks op de Margriet Winter Fair verzorgt, van 17 tot en met 23 november. ‘Tijdens deze workshop leren bezoekers hoe ze elk gerecht met relatief simpele aanpassingen net een beetje gezonder kunnen maken’, aldus Maike Berghuijs, woordvoerder van de BGN.

Balans op maken

‘Het einde van het jaar is een mooie periode om de balans op te maken. Waar ben je tevreden over en wat zou je anders willen doen? Veel mensen zouden graag iets aan hun leefstijl veranderen. Afvallen en meer bewegen zijn veel gehoorde wensen. Wij willen mensen laten zien dat ze met kleine aanpassingen in hun dagelijks leven al veel kunnen bereiken’, aldus Berghuijs.

Reageer op dit artikel