nieuws

Topsporters Dafne Schippers en Epke Zonderland over het belang van gezonde voeding (video)

Voeding en gedrag

Topsporters Dafne Schippers en Epke Zonderland over het belang van gezonde voeding (video)

Snoep, koek en chips laat turner Epke Zonderland bewust staan. Frietjes en een bitterbal zijn guilty pleasures. Dafne Schippers kiest bewust voor een voeding met weinig koolhydraten. Op sportcentrum Papendal presenteerden de twee topsporters een Campina-kwark waar ze aan meewerkten, met twee nieuwe smaken: mango en limoen.

Tijdens de bijeenkomst zijn beide sporters openhartig over hun voeding. Voor beiden geldt dat ze zeer intensief met hun dagelijkse voeding bezig zijn voor optimale prestaties. Dafne zet haar zinnen vooral op het EK in Berlijn. Epke blikt al vooruit naar de kwalificatie voor de Olympische spelen in Tokyo. Bekijk hier de video voor een indruk over het belang van voeding en lees hier het achtergrondverhaal: Dafne Schippers: ‘Ik ben dag in dag uit met voeding bezig’.

Reageer op dit artikel