nieuws

Canadezen met een hoge SES kiezen vaker voor producten die minder milieubelastend zijn

Voeding en gedrag

Canadezen met een hoge SES kiezen vaker voor producten die minder milieubelastend zijn

Canadezen met een hoge sociaaleconomische status (SES) blijken steeds meer voorkeur te hebben voor voedingsproducten die minder milieubelastend zijn. Dat blijkt uit een studie die is uitgevoerd door Emily Huddart Kennedy en haar collega’s aan de universiteit van Toronto.

Kennedy verdeelde 800 ‘supermarktgangers’ uit Toronto in vier groepen: mensen met een hoge SES (Foodies), deelnemers die producten kiezen met een lage klimaatbelasting (Ethical eaters); een derde groep zonder deze beide kenmerken en een vierde groep met beide kenmerken. Ook noteerden  de onderzoekers onder andere het inkomen, het beroep, en de opleiding van de deelnemers.

Milieu wordt belangrijker?

De deelnemers in de vierde groep met kenmerken van een Foodie (groep één) en Ethical eater (groep twee) blijken veruit de hoogste SES te hebben. Ongeveer een kwart van de Foodies verdiende meer dan 100.000 dollar per maand. Dit was relatief een hoog bedrag in vergelijking met de andere deelnemers. Dit percentage was nog hoger in de groep van de Ethical eater, 40 procent. Aan de andere kant van het spectrum hadden mensen die zichzelf noch foodies, noch ethische voedselconsumenten vonden, de laagste sociaal-economische-status. Deze groep kiest het minst vaak voor voedingsproducten die minder milieubelastend zijn.

Reageer op dit artikel