nieuws

HelloFresh: ‘Avontuurlijke gerechten winnen terrein ten opzichte van avg’tje’

Voeding en gedrag

HelloFresh: ‘Avontuurlijke gerechten winnen terrein ten opzichte van avg’tje’

Maaltijdpakketleverancier HelloFresh onderzocht welke van de geleverde gerechten zijn klanten het meest waardeerden in 2018. ‘Het voorheen nog zo populaire AVG’tje lijkt hierbij van de troon te zijn gestoten’, schrijft de organisatie. Varkenshaas met orecchiette neemt het stokje over. Ook groenten deden het goed in 2018.

De klanten van HelloFresh bereidden het afgelopen jaar 657 verschillende recepten uit 30 keukens. Groenten speelden hierbij een belangrijke rol. Zo werden er ruim 7,6 miljoen tomaten, 3,5 miljoen courgettes en 2,7 miljoen paprika’s bezorgd in de diverse maaltijdboxen.

Groenten in maaltijden
‘Een gevarieerde maaltijd bevat vier componenten: voldoende groenten, koolhydraten, eiwitten en vet. Het is onze missie om onze klanten hierin te begeleiden’, zegt Dafna Tsadok-Hai, voedingsdeskundige bij HelloFresh. ‘Door te koken met verse ingrediënten en veel groenten, eten klanten van HelloFresh lekker en gevarieerd. Dat kan door regelmatig een vegetarische maaltijd en twee keer per week vis klaar te maken. Goede gewoonten hoeven dus helemaal niet ingewikkeld te zijn’, aldus Tsadok-Hai.

Topvijf  best gewaardeerde gerechten van 2018 volgens de klanten van HelloFresh:
1 Varkenshaas met orecchiette;
2 Pollo tonnato met zuurdesembrood;
3 Garnalen in verse tomatensaus;
4 Gebakken zalmfilet met zeekraal;
5 Kokos-noedelsoep met kippendij.

Bekijk hier het gedetailleerde food rapport 2018 van HelloFresh.

Reageer op dit artikel