nieuws

In kleine stapjes naar een gezonder eetpatroon met de Eetwissel

Voeding en gedrag

In kleine stapjes naar een gezonder eetpatroon met de Eetwissel

Grote stappen snel thuis, dat gaat niet op voor afvallen. Een van de meest voorkomende goede voornemens. Het Voedingscentrum haakt hierop in met de introductie van de Eetwissel. Maar dan in kleine stapjes naar een gezonder voedingspatroon: van ham naar ei; van witbrood naar volkoren; van koek naar banaan; van cola naar water.

‘Met een Eetwissel maak je een stapje binnen wat je nu al eet en drinkt’, schrijft het Voedingscentrum. ‘Neem bijvoorbeeld een keer een glas water in plaats van cola. Of kies voor dat volkorenbroodje en niet voor het witte bolletje. Met elke Eetwissel zorg je vandaag al beter voor jezelf en het milieu. Iedereen kiest zijn eigen wissel, en dat kan elke dag opnieuw.’

Kleine stapjes
Met het Eetwissel-programma wil Het Voedingscentrum consumenten die een gezonde keuze willen maken helpen. De organisatie weet dat grote veranderingen moeilijk vol te houden zijn. ‘Wanneer iemand een kleine stap zet, dan geeft dat gelijk vertrouwen om het nog eens te doen. Zo’n klein stapje wordt ook sneller een nieuwe gewoonte. En dat is het einddoel: een gezonder, maar ook een duurzamer eetpatroon volgens de Schijf van Vijf, dat oproept jezelf niet gek te laten maken rond allerlei berichtgeving over gezonde voeding’, aldus het Voedingscentrum.

 

Nieuwe campagne
Eetwissel gaat gepaard met een campagne waarin onder andere voorbeelden voor het veranderen van eetgedrag worden gegeven.

Bekijk in deze video de uitleg over de eetwissel:

Reageer op dit artikel