nieuws

Jumbo gaat samenwerken met Too Good To Go app in strijd tegen voedselverspilling

Voeding en gedrag

Jumbo gaat samenwerken met Too Good To Go app in strijd tegen voedselverspilling

Jumbo slaat de handen ineen met de app Too Good To Go. Deze app is ontwikkeld om voedselverspilling tegen te gaan. Jumbo wil zo een bijdrage leveren aan haar ambitie om geen voedsel te verspillen. Het gaat om een pilot die vandaag begint en ongeveer een maand gaat duren, in 13 Jumbo’s , vooralsnog in Amsterdam, Groningen en Wageningen.

Consumenten kunnen met de app eten bestellen dat tegen de houdbaarheidsdatum aan zit, opdat dit niet wordt verspild. De winkelier doet het in zogenoemde ‘Magic Boxen’. De inhoud van deze boxen verschilt per dag en is voor de deelnemers onbekend en hangt af van het aanbod van de winkel.

Hoe bestel je een box?

Consumenten kunnen via de Too Good to Go app zien welke Jumbo in de buurt de ‘Magic Box’ aanbiedt. Via de app kunnen de consumenten de box afrekeken binnen de tijdsmarge die de app aangeeft. De prijs is altijd een derde van de daadwerkelijke waarde. Winkels kunnen zelf bepalen hoe ze de box samenstellen.

 

Aftrap van de pilot

Momenteel is de pilot in elf winkels gestart, in onder andere Amsterdam, Groningen en Wageningen.

Na de evaluatie van de pilot wordt gekeken hoe de app nog beter kan worden aangesloten op de behoefte van de consumenten. De ambitie is om de To Good To Go app op korte termijn landelijk te implementeren.

 

Jumbo wil voedselverspilling tegengaan
Jumbo ziet voedselverspilling al jaren als belangrijk thema. Jumbo wil dé supermarkt zijn waar geen voedsel wordt weggegooid. ‘Daar werken we al gedurende langere tijd hard aan’, vertelt Theo Willemse, executive director Sales & Operations bij Jumbo. ‘We optimaliseren onze keten zo goed mogelijk om verspilling te voorkomen, sporen klanten aan om thuis minder weg te gooien en werken samen met de Voedselbank. De samenwerking met Too Good To Go is een mooie volgende stap. Eentje waar ook onze medewerkers blij mee zijn, want dankzij dit initiatief kunnen zij samen met onze klanten eten ‘redden’.

 

Reageer op dit artikel