nieuws

Samen eten op een date is paringsgedrag

Voeding en gedrag

Samen eten op een date is paringsgedrag

Als eerste afspraakje samen een hapje eten is helemaal geen slecht idee. Onderzoek, dat gepubliceerd is in het wetenschappelijk tijdschrift Appetite, laat zien dat mensen eerder geneigd zijn voor een tweede date te gaan als ze tijdens de eerste date samen voedsel aten.

Het delen van voedsel en eten wordt al sinds begin der tijden gebruikt om connectie en verbanden te vormen. Echter blijkt het vooral een essentieel onderdeel te zijn in romantische relaties. De studie onderzocht of samen eten en delen in connectie staan met paringsgedrag.

Tweede date

107 eerste dates in een restaurant werden geanalyseerd op voedingsgedrag en of ze elkaar hun eten aanboden en voedde. Paren waar geen voedingsgedrag werd waargenomen werden als controlegroep gebruikt. Hieruit kwam naar voren dat 66 procent van de vrouwen vaak de voeder is en dat 93 procent van de koppels die iets eet op een tweede date wilt gaan. Dat terwijl slechts 42 procent van de controlegroep op een date wilt gaan na een date zonder eten.

Volgens de onderzoekers lijkt eten in connectie te staan met paringsgedrag. Eten tijdens een date kan een voorspellende factor zijn of de persoon tegenover je op een tweede date wilt of niet.

Reageer op dit artikel