nieuws

Lesprogramma voor kinderen Chef! gelanceerd

Voeding en gedrag

Onderzoek van de Wageningen University & Research laat zien dat leraren lessen rond voedseleducatie graag flexibel en op maat willen inzetten. De lessen kunnen zo beter aansluiten bij de eigen lesmethoden en projectweken.

Lesprogramma voor kinderen Chef! gelanceerd

Om aan deze behoefte van leraren te voldoen, is het (digitale) lesportaal Chef! gelanceerd. Alle lessen van de voedseleducatieprogramma’s Smaaklessen, EU-Schoolfruit, Smaakmissies en Kok in de Klas zijn samengevoegd in Chef! Uit het totale pakket kunnen leraren naar behoeften van hun lessen een keuze maken.

Leraren kunnen via Chef! zelf lessen samenstellen en deze laten aansluiten op hun methoden. Chef! is ook beschikbaar voor de GGD, studenten, koks en andere geïnteresseerden.

Ervaring van voedsel

In het lesprogramma van Chef! staat het beleven van voedsel centraal. Op een speelse manier kunnen kinderen eten verkennen en ervaren, onder andere door te proeven, ruiken, voelen, horen en kijken. Door kinderen deze ervaring aan te bieden blijft de lesstof beter hangen, aldus de samenstellers van Chef! van Wageningen University & Research.

Chef! is op twee oktober gelanceerd tijdens de Kinderuniversiteit door de voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research, Louise Fresco.

Reageer op dit artikel