nieuws

Euromonitor: ‘In 2019 eten we 90 kcal per dag meer’

Voedingsbeleid

Euromonitor: ‘In 2019 eten we 90 kcal per dag meer’

Euromonitor, een internationaal bureau voor marktonderzoek, heeft een hulpmiddel ontwikkeld, ‘Passport Nutrition’,  waardoor obesitas mogelijk beter kan worden aangepakt. Volgens de marktonderzoeker kan het bijdragen aan de beperking van de energie-inname door consumenten.

Met Passport Nutrition kan van 57.000 levensmiddelen uit 54 landen de voedingswaarde worden geanalyseerd, per bedrijf en per merk. Behalve de hoeveelheid energie zijn per product in de database zeven nutriënten na te gaan: koolhydraten, eiwit, vezel, (verzadigd) vet, zout en suiker.

 

De strijd tegen obesitas

Euromonitor voorspelt dat als de calorie-inhoud van verpakte levensmiddelen niet verandert de consument in de komende vijf jaar gemiddeld 90 calorieën per dag meer binnenkrijgt. Het gaat om een wereldwijd gemiddelde waarbij de inname in 2019 vergeleken is met die uit 2014. Om obesitas tegen te gaan zou volgens Euromonitor de gemiddelde consument juist 100 kilocalorieën per dag minder moeten gaan eten.

 

1,5 triljoen kcal

Met Passport Nutriton kan nagegaan worden hoe consumenten aan hun energie-inname komen. Op deze manier is al berekend dat de wereldconsumptie 1,5 triljoen kilocalorieën per dag bedraagt. De gemiddelde consument krijgt 765 calorieën binnen door het nemen van verpakte levensmiddelen en frisdrank.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Inactiviteit is ongezonder dan obesitas

 

Reageer op dit artikel