nieuws

Tweede commentaarronde Richtlijnen goede voeding 2015 geopend

Voedingsbeleid

Tweede commentaarronde Richtlijnen goede voeding 2015 geopend

De Gezondheidsraad biedt vanaf vandaag (woensdag 11 februari) tot woensdag 11 maart 2015 de gelegenheid om commentaar te leveren op de achtergronddocumenten die opgesteld zijn ten behoeve van de Richtlijnen goede voeding 2015.

De nieuwe concepten die op de website van de Gezondheidsraad staan betreffen de onderwerpen: alfa-linoleenzuur, dranken met toegevoegde suiker, eieren, noten & zaden, peulvruchten, vlees en voedingscholesterol.  

 

Achtergronddocumenten

In achtergronddocumenten vat de commissie de stand van wetenschap samen over het verband tussen voedingsstoffen,- middelen en –patronen en het risico op veelvoorkomende chronische ziekten. Tot 10 februari stond een eerste serie concepten open voor commentaar, deze gingen over: aardappelen, granen & graanproducten, koffie, thee, vetten & oliën, vitamine- en mineralensupplementen, voedingsvezel en water.

 

Wie commentaar wil leveren, kan dat doen door de procedure te volgen die de Gezondheidsraad op zijn website heeft gezet.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Concept Richtlijnen goede voeding 2015 ter inzage

Reageer op dit artikel