nieuws

Frisdrankenbranche teleurgesteld in belastingverhoging

Voedingsbeleid

Frisdrankenbranche teleurgesteld in belastingverhoging

De Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters en Sappen (FWS) is zeer teleurgesteld in de mogelijke verhoging van de verbruiksbelasting op frisdranken, waters en sappen. Deze mogelijke verhoging is gisteren door RTL Nieuws naar buiten gebracht op basis van uitgelekte begrotingsstukken die op Prinsjesdag worden gepresenteerd.

Het kabinet hoopt door deze verhoging 30 miljoen euro te verdienen. Dit geld is nodig om een gat in de begroting te dichten. Raymond Gianotten, directeur FWS noemt deze verhoging onterecht en compleet willekeurig. Hij vindt het een lastenverzwaring voor zowel het bedrijfsleven als de consument.

Waters en sappen

Vooral waters en sappen worden aanzienlijk duurder. Momenteel is er al een hogere belasting voor frisdranken dan voor waters en sappen. Deze wil het kabinet verhogen met 15 procent. Daarnaast wil de regering het belasting verschil tussen frisdranken, waters en sappen gelijktrekken. Wanneer dit gebeurt, geldt er voor de waters en sappen een belastingverhoging van 85 procent ten opzichte van 2013.

 

Lees verder op Voeding NU online:
Afvallen door water drinken
Veel mensen weten niet dat light-frisdrank weinig of geen calorieën bevat

Reageer op dit artikel