nieuws

Gezondheidsorganisaties vragen stop op belastingverhoging water

Voedingsbeleid

Gezondheidsorganisaties vragen stop op belastingverhoging water

Tien gezondheidsorganisaties sturen vandaag, 22 oktober, een brief naar het kabinet, waarin zij hun zorg en verbazing uitroepen over het Belastingplan 2016. Dit meldt RTL Nieuws, die de betreffende brief in handen heeft.

Het Diabetes Fonds, Alzheimer Nederland, de Hartstichting, KWF, JOGG, de NPHF, Nierstichting, Reumafonds, de Samenwerkende Gezondheidsfondsen en het Wereld Kanker Onderzoek Fonds hebben de brief aan het kabinet ondertekend.

 

Belasting verhogen

Begin september werd uit gelekte begrotingsstukken bekend dat het kabinet de belasting op mineraalwater wilde verhogen om 8 miljoen euro per jaar extra aan belastinginkomsten binnen te halen.

 

Belastingplan 2016

In het Belastingplan 2016 staat dat het kabinet de verbruiksbelasting op mineraalwater significant wil verhogen. In de brief zegt Hanneke Dessing van het Diabetes Fonds: “Deze verhoging staat lijnrecht tegenover het preventiebeleid van minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn dat stimuleert om de gezonde keuze de makkelijke keuze te maken. Wij roepen u daarom met klem op de voorgenomen verhoging terug te draaien en deze gezonde drank te ontzien.”

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Voeding Nu peiling: Merendeel stemmers is het oneens met de belastingverhoging

Vet- of suikertax heeft invloed op koopgedrag

Reageer op dit artikel