nieuws

Het Nationaal Schoolontbijt breidt uit

Voedingsbeleid

Het Nationaal Schoolontbijt breidt uit

Het Nationaal Schoolontbijt wordt groter en gezonder. De ontbijtweek valt dit jaar in week 46, van 9 tot en met 13 november.

Tijdens de 13e editie van het Nationale Schoolontbijt gaan 500.000 kinderen op 2600 basisscholen samen ontbijten en leren ze via lesmateriaal meer over het belang van een gezond ontbijt. Het gaat om meer scholen dan vorige edities. Ook nemen meer burgemeesters deel: in 240 gemeenten ontbijt een schoolklas met de burgemeester op het stadhuis.

Gezonde School

Het Nationaal Schoolontbijt is dit jaar officieel ambassadeur van de Gezonde School. Dit is een samenwerkingsverband van het RIVM Centrum Gezond Leven, de onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten. Gezonde School helpt scholen met advies en activiteiten om structureel te werken aan de gezondheid van hun leerlingen.

Het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging steunen ook dit jaar het Nationaal Schoolontbijt om het ontbijtgedrag van basisscholieren te verbeteren.

Het ontbijt

Het ontbijt voor de scholieren bestaat uit tarwebolletjes, krentenbollen, volkorenbrood, halvarine, fruitstroop, smeerkaas, jam, 30+ kaas, halfvolle melk, fruit en groente. Bakkers en de supermarktketens Albert Heijn, Spar, Coop, PLUS en Poiesz zorgen ervoor dat een half miljoen kinderen in het hele land op tijd hun ontbijtjes krijgen.

Lees verder op Voeding Nu online:
RIVM start onderzoek voor gezonde schoolkantines

Reageer op dit artikel