nieuws

Voedingscentrum helpt de consument hoe voeding te bewaren

Voedingsbeleid

Voedingscentrum helpt de consument hoe voeding te bewaren

Het Voedingscentrum heeft een  sticker ontworpen die de consument kan helpen om voedingsmiddelen langer goed te houden.  Deze ‘Ja-Nee Koelkaststicker’ is online te bestellen of van 9 tot 27 november 2015 gratis verkrijgbaar op de groenteafdeling in supermarktketens Jumbo, Plus, Dirk, Dekamarkt en Coop.

Het Voedingscentrum geeft aan dat je producten langer goed houdt wanneer je deze op de juiste plaats bewaart. De sticker bevat de 12 meest gebruikte producten en waar deze het beste bewaard kunnen worden.

 

Bewaarwijzer

Op de website van het Voedingscentrum  staat een digitale bewaarwijzer die de consument kan vertellen waar welk product bewaard moet worden. Er zijn bewaartips voor zowel de koelkast, vriezer en voorraadkast verzameld. Ook is er aandacht voor de ideale koelkastindeling.

 

THT of TGT

Er wordt op de site ook uitgelegd dat er een verschil is tussen een THT-datum (ten minste houdbaar tot) en een TGT-datum (te gebruiken tot). Als er een THT-datum op een product staat kun je bepalen of het nog goed is. Vaak zijn deze producten ook na de houdbaarheidsdatum nog goed om te eten of te drinken. Producten met een TGT-datum, zoals vlees en vis, kun je niet meer eten als de datum voorbij is. Deze producten moet je weggooien, in tegenstelling tot producten met een THT-datum.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Landelijke campagne tegen voedselinfecties

Gekoelde tomaten leiden tot afname van smaak 

Reageer op dit artikel