nieuws

Europese Richtlijnen voor de behandeling van obesitas gepubliceerd

Voedingsbeleid

Europese Richtlijnen voor de behandeling van obesitas gepubliceerd

De European Association for the Study of Obesity (EASO) heeft nieuwe Europese richtlijnen voor de behandeling van obesitas bij volwassenen opgesteld.

De EASO geeft aan dat artsen de verantwoordelijkheid hebben om obesitas te erkennen als een ziekte die leidt tot meerdere aandoeningen. Het is van belang om patiënten te helpen obesitas te voorkomen of te behandelen. Naast artsen moeten ook andere zorgverleners hiervoor zorg dragen. De behandeling van obesitas moet worden uitgevoerd door obesitasexperts en behandelingen moeten individueel, multidisciplinair en evidence-based zijn.

De EASO benadrukt dat iedere zorgverlener en patiënt moet realiseren dat obesitas een chronische ziekte is en gewichtsmanagement levenslang nodig is. 

Richtlijnen

De nieuwe richtlijnen bevatten alle informatie voor het herkennen en behandelen van obesitas. De onderwerpen die behandeld worden zijn onder andere de klinische blik, lichamelijk onderzoek, behandeling door middel van dieet, beweging, medicatie en psychologische therapie.

Reageer op dit artikel