nieuws

Tweede Kamer ontvangt infographic productherformulering

Voedingsbeleid

Tweede Kamer ontvangt infographic productherformulering

Welke resultaten zijn er al bereikt bij het verbeteren van de productsamenstelling en welke ambities hebben levensmiddelenproducenten nog? Het is te zien op een infographic die vandaag is aangeboden aan de Tweede Kamer. Het overzicht is samengesteld door Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI).

De infographic geeft een overzicht van wat er al is bereikt binnen het Akkoord Verbetering Productsamenstelling en waar de komende tijd aan wordt gewerkt. Zo is het zoutgehalte in groentenconserven met 30% verminderd en in kaas met 24%. Het percentage vet in vleeswaren is met 9% verminderd. Dit jaar wordt onder andere gewerkt aan het gezonder maken van hartige broodjes, kant-en-klaarmaaltijden, soepen, sauzen en toetjes.

Samenwerking voor productverbetering

Sinds 2011 werken het CBL en de FNLI samen met de aangesloten bedrijven aan het reduceren van de gehaltes zout, verzadigd vet en calorieën (suikers en vetten) in producten. Het doel is om gezondere producten en maaltijden aan te bieden. In 2013 is de samenwerking uitgebreid met het ministerie van Volksgezondheid (VWS), KHN (Koninklijke Horeca Nederland) en Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties). De ambities zijn vastgelegd in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling.

Reageer op dit artikel