nieuws

Recall Saksische smeerleverworst AH

Voedingsbeleid

Recall Saksische smeerleverworst AH

Supermarktketen Albert Heijn heeft een recall gedaan van de AH Saksische smeerleverworst. In de AH Leverworst zit mosterd en dat staat nu niet op de verpakking.

Dat kan problematisch zijn voor klanten met een mosterdallergie. Deze worden door de supermarkt dringend verzocht het product met de naam AH Saksische smeerleverworst met de tenminste houdbaar tot- datum van 27 mei 2016 niet te consumeren en terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel, waar zij bij inlevering van het product het aankoopbedrag vergoed krijgen.

Er is een kleine groep mensen die allergisch is voor het mosterdzaadeiwit. Het komt voor bij nog geen 1 procent van de bevolking. Symptomen variëren van buikpijn, huiduitslag, misselijkheid en moeilijk ademhalen tot in het ergste geval een anafylactische shock. Een dergelijke snelle allergische reactie kan zelfs dodelijk zijn, maar komt zeer zelden voor.

Reageer op dit artikel