nieuws

Groenterevolutie Voedingscentrum: eet meer groenten

Voedingsbeleid

Groenterevolutie Voedingscentrum: eet meer groenten

Het Voedingscentrum is gestart met een nieuwe campagne die mensen moet bewegen naar het eten van meer groenten. Dat doen ze met de slogan ‘elke kleine hap is een grote stap’.

Nederlanders eten te weinig groenten. Volgens nieuwe cijfers van het RIVM blijkt dat er 127 gram groenten per dag wordt gegeten. Dat is in vergelijking met de aanbevelingen die het Voedingscentrum geeft, namelijk 250 gram per dag, te weinig.

Groente-update

Op de site van het Voedingscentrum kunnen mensen nu de hoeveelheid groenten die ze die dag hebben gegeten, invullen. Bij het invullen van de hoeveelheid wordt een afbeelding weergegeven met de betreffende hoeveelheid groenten, om een hoeveelheid realistisch in te kunnen schatten.

‘Begin met 50 gram meer’

Het Voedingscentrum maakte voor de campagne een kort filmpje waarin groenten aan het protesteren zijn. Hierin komen verschillende zinnen aan bod waaronder ‘eet meer ons’ of ‘begin met 50 gram meer’. Ook zijn er verschillende afbeeldingen zichtbaar die verschillende manieren van 250 gram groenten per dag weergeven. Zo zou het volgens het Voedingscentrum gemakkelijker moeten worden voor mensen om in te schatten hoeveel groenten ze op een dag eten.

Meer weten over groenten

Ook kan gezocht worden naar een specifieke groentesoort. Hier staat praktische informatie zoals de bereiding en de benodigde hoeveelheid hiervoor. Maar ook het kopen en bewaren en bondige informatie over duurzaamheid van de groente staat beschreven.

Reageer op dit artikel