nieuws

Rudolph van Veen nieuwe ambassadeur van de Nierstichting

Voedingsbeleid

Rudolph van Veen nieuwe ambassadeur van de Nierstichting

De Nierstichting heeft tv-kok Rudolph van Veen aangetrokken als nieuwe ambassadeur. Van Veen wil samen met de Nierstichting mensen laten ervaren hoe smakelijk minder zout eten kan zijn.

Meer dan 85 procent van de Nederlandse bevolking krijgt meer dan negen gram zout per dag binnen, terwijl de maximale aanbevolen hoeveelheid op zes gram per dag ligt. De hoge zoutinname kan nierschade als gevolg hebben en daar wil Van Veen samen met de Nierstichting verandering in brengen.

Motiveren en uitdagen

Van Veen wil graag mensen motiveren en uitdagen om mee te experimenteren met gerechten die minder zout bevatten. ‘De Nierstichting inspireert om smaakvol minder zout te eten en helpt om meer inzicht te krijgen in de eigen zoutconsumptie, zoals bijvoorbeeld met de zoutmeter. Hier werk ik graag aan mee,’ aldus meesterkok Van Veen.

Zoutbewust genieten

Tom Oostrom, directeur Nierstichting, laat weten ontzettend blij te zijn met de nieuwe ambassadeur. ‘Zijn bevlogenheid bereikt een groot publiek. Die bevlogenheid geeft veel energie om samen meer mensen te inspireren zoutbewust te genieten van het leven. En hij sluit goed aan op de passie voor leven waarmee de Nierstichting zich inzet om nierschade te voorkomen,’ aldus Oostrom.

Reageer op dit artikel