nieuws

Maag Lever Darm Stichting zoekt consortiumpartners voor vezelonderzoek

Voedingsbeleid

Maag Lever Darm Stichting zoekt consortiumpartners voor vezelonderzoek

De Maag Lever Darm Stichting (MLDS), TNO en Wageningen University & Research starten een nieuw onderzoek naar het verhogen van de individuele vezelinname. Het consortium is op zoek naar partners die vezelrijke producten op de markt brengen.

Het consortium ‘gepersonaliseerde voeding en gezondheid’zal vooral kijken naar de manier waarop de vezelinname verhoogd kan worden door het geven van persoonlijke adviezen.

Gepersonaliseerd advies

Daarnaast wordt in het onderzoek specifiek gekeken naar een doelgroep met het Prikkelbare Darm Syndroom. Dit betekent dat ze in het advies ook rekening houden met het type vezel.

In het onderzoek worden onderwerpen zoals het consumentenvertrouwen in voedingsadviezen, het beveiligen van consumentengegevens en het gebruik van data over de voedingswaarde ook meegenomen.

Slimme software

De inzichten die uit het onderzoek komen, kunnen worden toegepast in slimme softwaretoepassingen en tools om zo consumenten van gepersonaliseerd advies te voorzien. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld een app ontwikkelen waarmee mensen hun gezondheid in de gaten kunnen houden en gemotiveerd worden hun gedrag aan te passen. 

Deze ‘do it yourself’-metingen van consumenten kunnen informatie opleveren die ook te gebruiken zijn om gezondheidseffecten van producten te onderbouwen of voor onderzoek naar voeding, gezondheid en gedrag. 

Aanmelden

Partners kunnen volgens de MLDS leren hoe hun producten passen in een gepersonaliseerd advies en hoe deze producten bijdragen aan een verhoogde/adequate vezelinname. Bedrijven die zich willen aanmelden voor het consortium kunnen dit doen vóór 15 december 2017.

Reageer op dit artikel