nieuws

Marianne Geleijnse nieuwe vicevoorzitter Gezondheidsraad

Voedingsbeleid

Marianne Geleijnse nieuwe vicevoorzitter Gezondheidsraad

De ministerraad heeft er afgelopen vrijdag mee ingestemd dat professor Marianne Geleijnse bij de Koning wordt voorgedragen voor benoeming als vicevoorzitter van de Gezondheidsraad, per 1 januari 2018.

Geleijnse is al bekend binnen de Gezondheidsraad: ze was betrokken bij de totstandkoming van de Richtlijnen goede voeding 2015 en ze is (tot 1 januari 2018) lid van de Commissie Voeding van de raad.

Duurzame en gezonde voeding

Geleijnse promoveerde aan de Erasmus Universiteit op onderzoek naar natrium, kalium en bloeddruk. Sinds 1999 werkt zij bij de afdeling Humane Voeding van de Wageningen Universiteit, sinds 2015 als hoogleraar Voeding en hart- en vaatziekten. Daarnaast participeert ze in verschillende projecten op het terrein van duurzame, gezonde voeding.

Ook was zij lid van de redactieadviesraad van Voeding Nu.

 

 

Reageer op dit artikel