nieuws

‘BTW op groenteconserven moet omlaag’

Voedingsbeleid

‘BTW op groenteconserven moet omlaag’

Producenten van vers verwerkte groenten in pot en blik hebben met een ingezonden brief aan het kabinet een oproep gedaan om ook in hun categorie de BTW te verlagen.

Vorige week werd bekend dat de belasting op suikervrije dranken en bron- en mineraalwater wordt afgeschaft. Hierdoor worden deze producten goedkoper. Dat willen producenten van groenteconserven ook.

Suiker- en zoutreductie

De VIGEF, de branchevereniging voor groenteconserven schrijft in de brief: “Onze sector heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan het minderen van zout en suiker in de producten. Hierdoor kunnen we gezondere producten aanbieden.” Vanwege deze veranderingen willen ook zij dat de BTW in hun categorie omlaag gaat.

Meer groenten eten

Peter Rijnhout secretaris van de VIGEF: “Het plan van het kabinet om gezondere dranken te stimuleren omarmen we. We missen in de plannen echter de stimulans om meer groenten te eten. We luiden de noodklok tegen BTW-verhoging op groente en vinden juist een verlaging op zijn plaats.”

 

Reageer op dit artikel