nieuws

Productnieuws: Yogi & Yousef brengt dadelspreads op de markt

Voedingsbeleid

Productnieuws: Yogi & Yousef brengt  dadelspreads op de markt

Het bedrijf Yogi & Yousef uit Haarlem lanceert drie dadelspreads: Lemon Coconut, Creamy Caramel en Date Browie. Afgelopen anderhalf jaar heeft Yogi & Yousef zich ingezet om zoetbroodbeleg op basis van natuurlijke ingrediënten op de markt te brengen. Alle drie de spreads bestaan uit minstens 83% dadels en bevatten geen toegevoegde suikers. Ook bevat het product de vitamines B3, B5 en B6 en mineralen. De vitamines zitten van nature in dadels.

Verdere bestanddelen van de spreads zijn onder andere cacaopoeder, kokosnootrasp en zout. In  elke spread zit tussen de 5,6 g en 6,7 g vezel per 100g. Dit is hoger wanneer dit vergeleken wordt met sommige ander zoet broodbeleg zoals chocoladepasta (bevat gemiddeld 3,5 g vezel)..

Bereiding

Het bedrijf geeft aan dat de spreads koud worden bereid waardoor de voedingsstoffen intact blijven. Daarnaast geeft de onderneming aan dat alle mineralen volgens de ISO methode zijn getest in het lab Agro Control. Dit betekent dat de mineralen geaccrediteerd zijn volgens de ISO methode 17025. De geteste mineralen staan vermeld in tabel 1.

Vanaf 1 november zullen de spreads te koop zijn in de supermarkten Nederland.

 

Tabel: geteste mineralen

Reageer op dit artikel