nieuws

Vereniging Borstvoeding Natuurlijk stopt

Voedingsbeleid

Vereniging Borstvoeding Natuurlijk stopt

De Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN) stopt er na 40 jaar mee, per 31 december 2018. VBN is een organisatie die zich richt op het geven van wetenschappelijke gebaseerde informatie over borstvoeding aan (aanstaande) ouders.

VBN heft zichzelf op omdat moeders tegenwoordig terecht kunnen met vragen bij lactatiekundigen en andere zorgverleners. Daarnaast geeft de vereniging aan dat het internet laagdrempelig informatie geeft. De organisatie kijkt met trots terug op het 40-jarige bestaan.

Meer aandacht
De afgelopen 40 jaar heeft VBN een grotere aandacht gevraagd voor het onderwerp in Nederland. Daarnaast bood de organisatie een platform, waarbij moeders elkaar konden informeren en ondersteunen rondom het onderwerp geboortezorg.

Reageer op dit artikel