nieuws

Fusering borstvoedingsorganisaties

Voedingsbeleid

Fusering borstvoedingsorganisaties

De Landelijke Borstvoedingsraad en het Nationaal Platform Borstvoeding zijn vanaf deze week verder gegaan als Landelijke Borstvoedingsraad. Deze gefuseerde organisatie informeert zwangere vrouwen over het geven van borstvoeding.

Het voormalig Nationaal Platform Borstvoeding werd in 2002 opgericht met de focus op afstemming en samenwerking in het werkveld. In 2012 werd de Landelijke Borstvoedingsraad opgericht die op het bestuurlijk beleidsmatig niveau het belang van borstvoeding en kwaliteit van zorg inplande.

Feestelijke dag

Om de samenwerking te vieren, organiseerde de raad een feestelijke dag, waarbij de leden van beide partijen aanwezig waren. De dag werd afgetrapt met een korte film waarin recente cijfers werden getoond over borstvoeding. Verder werd er in het programma drie actuele onderwerpen toegelicht door middel van kennistafels: vergoeding van lactatiekundige zorg, kwaliteit van zorg en het combineren van borstvoeding en werk. De kennistafels hebben de Landelijke Borstvoedingsraad inzichten gegeven om in de toekomst verder mee aan de slag te gaan.

De kracht van samenwerken

In een reactie op de nieuwe organisatie zegt Hester Ripper, voorzitter van de Landelijke Borstvoedingsraad: ’Met één stem krachtig werken aan een maatschappij waarin borstvoeding normaal en voor iedereen mogelijk is.’ Ook haar collega, Karin Bemelmans, voorzitter Nationaal Platform Borstvoeding, benadrukt de samenwerking : ‘Samenwerken met alle organisaties om de wens van alle moeders bij het geven van borstvoeding te verwezenlijken.’

 

Reageer op dit artikel