nieuws

Actiegroep ‘Red de diëtist’ roept diëtisten op om naar Den Haag te komen

Voedingsbeleid

Drie juli komen diëtisten en andere paramedische zorgverleners uit de eerstelijnszorg in actie. De Tweede Kamer houdt op die dag om 13:00 uur het eerstelijnsdebat. Volgens de actiegroep ‘Red de diëtist’ biedt dit een uitgelegen kans voor diëtisten om samen met fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten en oefentherapeuten een front te vormen.

Actiegroep ‘Red de diëtist’ roept diëtisten op om naar Den Haag te komen

‘’Onze focus ligt op de tekortkoming aan behandeltijd voor cliënten en de indirecte tijd die niet gecompenseerd wordt in het tarief. We willen allemaal goede zorg leveren maar de zorg voor de cliënt komt in het geding’’ aldus Everdien van der Leek, oprichter van ‘Red de diëtist’.

De groene golf

Elke paramedici draagt een andere kleur shirt die dag om duidelijk onderscheid te maken tussen de actievoerders en het publiek. Alle diëtisten worden opgeroepen in groen te komen.

Op de locatie staat een podium en ook politici zijn uitgenodigd om te komen. Dit is volgens Van der Leek een uitgelegen kans om met elkaar in gesprek te gaan. Een week voor het evenement hebben ruim 130 diëtisten zich al aangemeld, waarvan de grootste groep een eigen praktijk runt.

Student Voeding en Diëtetiek

De actie is niet alleen interessant voor diëtisten die in de eerstelijns zorg werken. Ook voor studenten Voeding en Diëtetiek is het belangrijk dat ze zich aanmelden voor deze dag, vindt Van der Leek. “Het gaat tenslotte om de toekomst van het geweldige vak waarvoor ze gekozen hebben!”

‘’We hebben hogescholen actief benaderd, ook NTI en NCOI. Allemaal om met zoveel mogelijk (toekomstige) diëtisten daar te staan. Studenten zijn tenslotte binnenkort ook de beroepstegenwoordigers van het beroepswerkveld,’’ aldus Van der Leek.

Aanmelden kan via ‘Red de diëtist’. Lees meer over de inhoudelijke problemen in ‘Red de Diëtist’: eerstelijnsproblematiek.

 

 

Reageer op dit artikel