nieuws

AH to Go tussen operatiekamers Erasmus MC (video)

Voedingsbeleid

In het operatiekamercomplex in het Erasmus MC in Rotterdam is sinds deze week een winkel van AH to Go geopend, achter de deuren van het operatiekamercomplex. Alleen mensen die op de operatiekamers werken, kunnen er eten en drinken kopen. Het is de eerste ‘to go’ op een OK-complex wereldwijd. Ook de vakkenvullers lopen er in operatiekleding rond.

AH to Go tussen operatiekamers Erasmus MC (video)
Surgical Team Working In Operating Theatre

Operatiekamermedewerkers kunnen in de OK-winkel eten en drinken kopen zonder dat zij zich eerst hoeven om te kleden. Als zij voorheen in hun pauze van de OK-afdeling af wilden, moesten de medewerkers zich vanwege hygiënevoorschriften eerst omkleden. Ook voor medewerkers die onverwacht opgeroepen worden lijkt het een uitkomst. OK-manager Martijn van den Berge: ‘Die komen soms gehaast en met een lege maag aan en moeten vervolgens operaties uitvoeren die lang kunnen duren.’

Verse producten

In de OK-supermarkt zijn vooral dagverse producten te koop, zoals broodjes en salades. De broodjes worden in de AH in de Passage van het Erasmus MC gebakken en naar het OK-complex gebracht. Medewerkers van de supermarkt kleden zich om voordat zij dagelijks het assortiment aanvullen. De AH is verder onbemand. Betalen kan bij de twee kassa’s van de zelfservice.

Verse koffie

Ook staan staan er in het winkeltje 2 koffieautomaten met verse bonen. In de oudbouw van het Erasmus MC werden per jaar 400.000 kopjes koffie getapt op het OK-complex. Albert Heijn denkt daarom dat hun koffie hier ook zal aanslaan. Medewerkers kunnen ook gebruik blijven maken van de koffieautomaten. Er staan magnetrons en een paar stoelen en tafels. Per etmaal werken in het Erasmus MC 500 tot 600 mensen op het OK-complex.

Reageer op dit artikel