nieuws

Wageningen University benoemt twee hoogleraren bij afdeling Humane Voeding

Voedingscommunicatie

Wageningen University benoemt twee hoogleraren bij afdeling Humane Voeding

Wageningen University benoemt per 1 juni twee gewone hoogleraren bij de afdeling Humane Voeding.

Prof. Edith Feskens zal de nieuwe leerstoel Voeding in de levenscyclus gaan bekleden en prof. Ellen Kampman heeft als nieuwe leeropdracht Voeding en chronische ziekten. Beiden zijn nu nog persoonlijk hoogleraar aan Wageningen University en gaan prof. Frans Kok en prof. Pieter van ’t Veer opvolgen.

 

Verandering

Prof. dr. ir. Frans Kok is nu nog hoogleraar Voeding en gezondheid en gaat in de loop van dit jaar met emiraat. Prof. dr. ir. Pieter van ’t Veen is nu hoogleraar Voeding en epidemiologie en zal zich als hoogleraar gaan richten op brede vraagstukken op het grensvlak van voeding, duurzaamheid en volksgezondheid en daarmee terugtreden als leerstoelhouder.  

 

Vernieuwing

De herschikking van vakgebieden vernieuwt de herschikking van het vakgebied Humane voeding in het algemeen en een sterkere aandacht voor voeding in het licht van de levenscyclus en rond chronische ziekten in het bijzonder, volgens de raad van bestuur van Wageningen UR.

 

Voorlopig karakter

De omschrijvingen van de leeropdrachten van prof. Kampman en prof. Freskens hebben nog een voorlopig karakter.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Verhoogde BMI vergroot risico op complicaties bij diabetes

 

 

Reageer op dit artikel