nieuws

Diëtisten Flevoziekenhuis genomineerd voor nieuw voedingsbeleid

Voedingscommunicatie

Diëtisten Flevoziekenhuis genomineerd voor nieuw voedingsbeleid

Een nieuw voedingsbeleid waarin diëtisten een leidende in plaats van een consultatieve rol hebben. Dat is de reden waarom de afdeling diëtetiek van het Flevoziekenhuis een nominatie heeft gekregen voor de Innovatie Award 2015. De afdeling krijgt de nominatie van adviesbureau Planetree.

Volgens Elles de Bruin, teamleider Diëtetiek in het Flevoziekenhuis,  biedt de invoering van het nieuwe voedingsbeleid meer mogelijkheden om de patiëntenzorg te kunnen verbeteren. Er zal méér en bijtijds aandacht komen voor voeding waardoor er een kleinere kans is op ondervoeding en een sneller herstel van de patiënt mogelijk kan worden. Met de invoering van het nieuwe voedingsbeleid heeft de afdeling Diëtetiek meer verantwoordelijkheid gekregen.

 

Planetree Awards

Er zijn 45 initiatieven ingezonden voor de Planetree Awards in drie categorieën: Persoons Award, Project Award en Innovatie Award. Voor de innovatie Award van Planetree zijn 7 voorbeelden van mensgerichte zorg genomineerd.

 

Jury en publiek kiezen winnaar

Een externe jury (o.a. met vertegenwoordigers uit de zorgsector) kiest samen met Planetree Nederland en het publiek een winnaar. Via de website kan het publiek eenmalig stemmen. De uitreiking vindt plaats op 17 maart 2016 tijdens de jaarlijkse Planetree Conferentie in Nieuwegein.

 

Reageer op dit artikel