nieuws

Heineken promoot trend gematigd alcoholgebruik (video)

Voedingscommunicatie

Heineken promoot trend gematigd alcoholgebruik (video)

Uit onderzoek blijkt dat consumenten steeds vaker de alcoholconsumptie matigen. De belangrijkste reden hiervoor is het ‘in controle’ houden van de situatie. Heineken wil deze trend promoten met een nieuwe campagne.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 5000 consumenten tussen de 21 en 35 jaar oud uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Brazilië en Mexico.

Handhaven reputatie

De onderzoekers concludeerden dat 59 procent van de ondervraagden het alcoholgebruik matigt om controleverlies te voorkomen. Meer dan één derde geeft aan last te hebben gehad van het zogenoemde ‘social shaming’, waarbij zij dronken op een foto op het internet verschenen.

Deze studie toont volgens Gianluca Di Tondo, senior director bij Heineken, aan dat consumenten door gematigd drinken hun eigen reputatie kunnen handhaven. “De populariteit en het bereik van social media bij deze leeftijdsgroep maakt dat het handhaven van het zelfbeeld van belang is.”

Kwaliteit boven kwantiteit

Daarnaast blijkt dat smaak (41%) en kwaliteit (32%) belangrijke factoren zijn bij het kiezen van een alcoholische drank. De prijs (19%) en het alcoholpercentage (4%) spelen een minder grote rol.  

Moderate Drinkers Wanted

Heineken speelt met de nieuwe campagne ‘Moderate Drinkers Wanted’ in op de trend van het gematigd drinken. Het bedrijf meent de houding van consumenten te kunnen veranderen door gewenst gedrag in de campagne te tonen.

“Als marktleider geloven wij dat we een belangrijke rol hebben in het tonen van het goede voorbeeld en dus een actieve rol moeten spelen in het promoten van gematigd alcoholgebruik”, sluit Di Tondo af. 

Reageer op dit artikel