nieuws

Productnieuws: Fanta wisselt smaken per seizoen af

Voedingscommunicatie

Productnieuws: Fanta wisselt smaken per seizoen af

Met de introductie van Limited Edition Fanta wil de producent, Coca-Cola, de consument per seizoen meer keuze en smaakvariatie bieden. In het komende jaar zullen de fruitsmaken wisselen. De eerste nieuwe seizoenssmaak betreft Fanta Pineapple Lemon, die vanaf nu verkrijgbaar is. Deze is gemaakt van ananas- en citroensap en gezoet met stevia. Rond september vervangt Fanta deze smaak door een nieuwe fruitsmaak.

Fanta begint in april een nieuwe campagne waarin alle populaire smaken voorkomen, met accent op de Limited Edition. Ook zullen de makers van Fanta consumenten dan naar hun favoriete smaak vragen. Daarmee hopen ze inspiratie op te doen voor meer nieuw te ontwikkelen Fanta Limited Editions.

Nieuwe smaken

‘Het nieuwe Fanta Limited Edition concept is ontwikkeld vanuit de behoefte van de consument om nieuwe smaken te ontdekken’, zegt Marieke Liesting, senior brandmanager NL Fanta & Sprite. ‘We experimenteren daarom met verrassende combinaties van echt fruitsap en sprankelend water.’

Minder calorieën

De Limited Edition Fanta Pineapple Lemon bevat echt fruitsap. Het aantal calorieën ten opzichte van fruitfrisdranken die uitsluitend suiker bevatten, is lager door het gebruik van zoetstoffen van natuurlijke oorsprong (steviolglycosiden).

Reageer op dit artikel