nieuws

JOGG en Sligro werken samen aan gezonder aanbod

Voedingscommunicatie

JOGG en Sligro werken samen aan gezonder aanbod

Jongeren Op Gezonde Gewicht (JOGG) gaat de komende jaren samen met groothandel Sigro werken aan gezonde sport- en schoolkantines. Dat maakte oud-schaatser Erben Wennemars, JOGG-ambassadeur, afgelopen week bekend.

Samen gaan zij zich inzetten voor het programma De Gezonde Omgeving dat zich onder andere richt op een gezonder aanbod van sport- en schoolkantines.

 

Succesvolle samenwerking

Groothandel Sligro heeft al ervaring opgedaan met gezonde sport- en schoolkantines via het Break Point concept . Hierdoor is er een goed contact opgebouwd met toeleveranciers en producenten ter  bevordering van gezondere kantines. De JOGG-gemeenten hebben op hun beurt goede banden met sportverenigingen en scholen. Door de netwerken te verbinden hopen beide partners op een succesvolle samenwerking.

 

Gezond aanbod stimuleren

Volgens Marjon Bachra, directeur Jongeren Op Gezond Gewicht, kan Sligro door het aanbieden van een gezond alternatief, een gezond aanbod voor jongeren en kinderen stimuleren op plaatsen waar zij vaak komen. Dirk van Iperen, directeur Sligro Bezorgservice, geeft aan trots te zijn op de bijdrage van Sligro om Nederlandse jongeren gezonder te maken.

Reageer op dit artikel