nieuws

Productnieuws: Is bier een dikmaker?

Voedingscommunicatie

Productnieuws: Is bier een dikmaker?

De meestgestelde vraag aan Kennisinstituut Bier is: ‘Word je dik van bier?’ Om hier duidelijkheid over te geven heeft deze organisatie alle wetenschappelijke kennis op een rijtje gezet en aan de hand daarvan een eenvoudig filmpje met wat uitleg gemaakt.

In bier is alcohol de grootste calorieënleverancier. Net als in andere alcoholhoudende dranken zo’n 7 kcal per gram. Twee derde van de calorieën in bier komen van de alcohol en een derde van de koolhydraten. Als je een biertje met 5% alcohol drinkt uit een glas van 250 ml krijg je 10 gram alcohol binnen. Ditzelfde geldt voor een klein glaasje wijn van 100 ml met 13% alcohol en 35 ml sterkedrank met 35%. Al deze dranken leveren rond de 100 kcal aan energie per standaardglas.

Alcoholvrij
Alcohol levert de meeste calorieën in bier. In alcoholvrij bier zit geen alcohol en deze drank levert dan ook veel minder calorieën.

Filmpje
Behalve een filmpje heeft het Kennisinstituut Bier een zogenoemde vraagbaak gemaakt: Word je dik van bier? Ook is op de website de wetenschappelijke achtergrond over bier te lezen.

Reageer op dit artikel