nieuws

Productnieuws: Vernieuwde website over zoetstoffen

Voedingscommunicatie

Productnieuws: Vernieuwde website over zoetstoffen

Het Kenniscentrum Zoetstoffen heeft zijn website vernieuwd en vestigt de aandacht op de rol die zoetstoffen hebben bij het behoud van een gezond gewicht. Genieten van een zoete smaak en tegelijkertijd je calorie-inname beperken, het kan, aldus het centrum.

Volgens het Kenniscentrum zoetstoffen bestaan er nog altijd veel misverstanden over zoetstoffen in relatie tot gezondheid. Hiervoor geeft het op www.zoetstoffen.nl wetenschappelijk onderbouwd antwoord op alle vragen rond zoetstoffen. Zo weten veel consumenten niet dat light- en zerodranken geen suikers bevatten. Voedingsmiddelen waarbij suiker is vervangen door zoetstoffen leveren minder calorieën en die vermindering kan oplopen tot 100%.

Wetenschappelijke literatuur

Het centrum wijst op een systematische review in de wetenschappelijke literatuur, die dit jaar werd gepubliceerd, waarin wordt bevestigd dat de consumptie van laagcalorische zoetstoffen, leidt tot een lagere calorie-inname en bevorderlijk is voor gewichtsverlies. Een andere recente studie toont aan dat het vervangen van dranken met suiker door light- en zerodranken in het kader van een afslankprogramma leidt tot een significant gewichtsverlies.

Zoetstoffen en gewicht

‘Met de zomer in aankomst, zijn er veel mensen die graag nog wat willen afvallen om bijvoorbeeld straks weer zelfverzekerd in bikini op het strand te kunnen liggen’, schrijft het Centrum Zoetstoffen in een persbericht. ‘Meer bewegen speelt hierin een belangrijk rol, maar ook de inname van minder calorieën helpt bij het realiseren van gewichtsreductie. Laagcalorische zoetstoffen zijn ontwikkeld om de consumptie van suiker en calorieën te verminderen, maar toch te kunnen blijven genieten van de zoete smaak die we zo lekker vinden. Op die manier heb je wel de lusten van de zoete smaak, maar niet de lasten van te veel calorieën.’

Kenniscentrum Zoetstoffen

Het Kenniscentrum Zoetstoffen wil met www.zoetstoffen.nl informatie over zoetstoffen beter toegankelijk maken en misverstanden uit de wereld helpen op basis van wetenschappelijk onderbouwde feiten. Op de de website zijn antwoorden te vinden op vragen over verschillende individuele zoetstoffen, zoetstoffen in relatie tot gezondheid en de veiligheid van zoetstoffen. Daarnaast staan op de website praktische tips om minder zoet te eten en te drinken en recepten met zoetstoffen om in praktijk uit te proberen. De website is bedoeld voor voedingsprofessionals maar ook geïnteresseerde consumenten zijn er welkom.

Reageer op dit artikel