nieuws

Albert Heijn richt kindermarketing op gezondere producten

Voedingscommunicatie

Albert Heijn richt kindermarketing op gezondere producten

Albert Heijn zal ‘kids characters’ alleen nog maar op gezondere producten laten schitteren. Ongezondere producten van het eigen merk zullen het straks zonder stripfiguren en kinderidolen moeten doen.

De supermarktketen komt met RockFrogs, vier coole cartoonkikkers die je op gezondere producten aantreft. Er wordt gestart met een nieuwe range kindertoetjes. 

Proces in fases

De overgang van kindermarketing op de ongezondere producten naar de meer verantwoorde keuze gebeurt in fases. Er is al een start gemaakt en eind 2017 is dit proces klaar.

Levensmiddelenindustrie positief

Magreet Schijvens-Timmermans, communicatiemanager Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) zegt: ‘De FNLI is positief over de stappen van Albert Heijn om een gezonde leefstijl onder consumenten te bevorderen. Deze stappen maken deel uit van een proces dat reeds door vele fabrikanten en retailers is ingezet. Zo zijn in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling industrie- en retailbreed afspraken gemaakt, om gezamenlijk het hele productaanbod gezonder te maken. Daarnaast kent reclame gericht op kinderen al sinds langere tijd vergaande beperkingen, op initiatief van de levensmiddelenindustrie.’

De RockFrogs

Rockfrogs worden de nieuwe helden van Albert Heijn op eigen merkproducten voor kinderen. De kikkers Rocky, Boney, Becky en Ramyo staan binnenkort op zuivel, water en groente en fruit.

Kidsproof Allerhande

Uit onderzoek van Albert Heijn, uitgevoerd door Panelwizard onder 1.053 Nederlandse gezinnen, blijkt dat er behoefte is aan hulp en inspiratie voor gezondere voeding en tussendoortjes.

Daarom verschijnt deze maand ook een Allerhande Magazine ‘kidsproof’ editie. Deze staat vol met recepten die stuk voor stuk zijn geproefd en goedgekeurd door de Raad van Kinderen.  

Allerhande Helpt!

Om ouders een handje te helpen in de keuken komt ook de Allerhande kookhulp via Whatsapp weer terug. Allerhande Helpt! is een dagelijkse WhatsApp-service voor kookvragen is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 20.00 uur.

Reageer op dit artikel