nieuws

Productnieuws: ‘Coca-Cola Nederland anno 1928′

Voedingscommunicatie

Productnieuws: ‘Coca-Cola Nederland anno 1928′

Coca-Cola is sinds 1928 partner van de Olympische Spelen. Dat begon al in 1928, in Nederland, in het Olympisch Stadion toen daar de Spelen werden gehouden. Afgelopen week openden Coca-Cola en het Olympisch Stadion een nieuwe ruimte waar bezoekers onder andere de sportieve geschiedenis van het merk te zien krijgen.

Wie in de ruimte komt, kan terug in de tijd. Zo staat er een exact nagemaakte kiosk die tijdens de Spelen voor het Olympisch Stadion stond van waaruit de eerste flesjes Coca-Cola op Nederlandse bodem werden verkocht. Ook is in de ruimte een tijdlijn, een wereldkaart en een erfgoedmuur gemaakt.

Groots jaar

‘Tijdens iedere Olympische Spelen wordt sportgeschiedenis geschreven, maar er zijn maar weinig plekken waar die historische momenten geëerd worden’, zegt Therese Noorlander, directeur Public Affairs & Communications bij Coca-Cola Nederland. ‘Het Olympisch Stadion in Amsterdam is het levendige erfgoed van de Spelen van 1928 en alle ontwikkelingen die daarbij hoorden. Coca-Cola was net sponsor van de Olympische Spelen geworden. Het schip dat de Amerikaanse atleten naar Nederland vervoerde, had 1000 kratjes aan boord. Het was het begin van Coca-Cola als trouwe sponsor van de Spelen én de grote introductie van ’s werelds bekendste frisdrankmerk in Nederland.’

‘In de “1928 Room” komt de band tussen Coca-Cola in Nederland en de Olympische Spelen tot leven. Het legt een link met bijzondere ontwikkelingen en innovaties die de Spelen maatschappelijk ook vervullen. Al die verhaallijnen hebben we bij elkaar willen brengen. Een echte belevenis van rijke historie’, aldus Noorlander.

Olympisch hockeykampioene

De ruimte is op 6 september 2016 officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door Olympisch hockeykampioene Miek van Geenhuizen, winnaar van goud tijdens de Spelen van Peking in 2008, nu werkzaam bij Coca-Cola. ‘Het lijkt net alsof hier iets hangt van de legacy van de Olympische Spelen’, aldus de presentatrice bij de opening.
‘Ik ben ontzettend trots dat ik namens Coca-Cola betrokken ben bij dit project. Er is nu een ruimte hebben waar we kunnen stilstaan bij vele speciale, betekenisvolle momenten uit de Olympische geschiedenis en dat op een heel bijzondere plek: het Olympisch Stadion in Amsterdam. Zelf heb ik twee Olympische Spelen meegemaakt met de Oranje hockeydames, maar door deze tentoonstelling weet ik meer van de Olympische Spelen dan dat ik ooit heb geweten.’

Reageer op dit artikel