nieuws

Inschrijving Jaarprijs Goede Voeding 2017 geopend

Voedingscommunicatie

Inschrijving Jaarprijs Goede Voeding 2017 geopend

Op 23 maart 2017 wordt weer de Jaarprijs Goede Voeding uitgereikt. Ondernemingen kunnen binnen deze competitie laten zien hoe werken aan productverbeteringen die bijdragen aan een gezonder voedingspatroon van de Nederlanders. Het accent ligt op het bereiken van verbeterde producten waaraan bijvoorbeeld minder zout, verzadigd vet en/of suiker is toegevoegd of producten die meer vezel bevatten.

Daarnaast prijst de jury in 2017 een initiatief dat anderszins een boost kan geven aan een gezondere leefstijl of voeding van de Nederlanders. Deze prijs, Boost Dutch Health genoemd, staat los van de prijs voor producten en richt zich bijvoorbeeld op particuliere, bedrijfs- of groepsinitiatieven. Het kan bijvoorbeeld gaan om een publiekscampagne, positieve beleidsbeïnvloeding of initiatieven die anderszins tot actie aanzetten. Het meest opvallende en tot de verbeelding sprekende initiatief komt in aanmerking voor de prijs en wordt door de jury beoordeeld.   

Jaarprijs Goede Voeding 2017
De Jaarprijs Goede Voeding wordt uitgereikt tijdens een symposium op het VMT/Voeding Nu Food Event op 23 maart 2017 in Den Bosch.  Productinzendingen moeten uiterlijk 16 januari binnen zijn. Het inschrijfformulier is te vinden op www.jaarprijsgoedevoeding.nl  

Criteria ter beoordeling van deelnemers Jaarprijs Goede Voeding 2017
In het kort voldoen inzendingen voor de Jaarprijs Goede Voeding 2017 bij voorkeur aan de Richtlijnen Schijf van Vijf van het Voedingscentrum of aan de criteria ‘Dagkeuze buiten de Schijf van Vijf’. Producten die niet binnen deze beide categorieën vallen, maar binnen hun productcategorie een aanzienlijke verbetering laten zien, kunnen in aanmerking komen voor een bijzondere vermelding. De producent krijgt de gelegenheid te laten zien dat een product een goede gezondheidsbijdrage zou kunnen leveren.

De jury let als het gaat om de voedingskundige verbeterpunten onder meer op:
– de vervanging van verzadigd vet door onverzadigd vet
– bijdrage aan het verminderen van de inname van transvet
– bijdrage aan het verminderen van de inname van zout
– bijdrage aan het verhogen van de inname van onder andere: voedingsvezel, groente en fruit, vis, peulvruchten en/of ongezouten noten

Het uitgebreide reglement, waarin de voedingskundige criteria zijn benoemd, is te vinden op www.jaarprijsgoedevoeding.nl

Inzenden Initiatieven Boost Dutch Health
Inzendingen voor Boost Dutch Health van initiatieven die een gezonde leefstijl stimuleren kunnen rechtstreeks aan het secretariaat van de Jaarprijs Goede Voeding worden gericht: jaarprijs@mybusinessmedia.nl, t.a.v. Hans Kraak, secretaris. Inzendingen moeten uiterlijk 16 januari binnen zijn.

Reageer op dit artikel