nieuws

Vermelding nutritionele waarde op verpakte voedingsmiddelen verplicht

Voedingscommunicatie

Vermelding nutritionele waarde op verpakte voedingsmiddelen verplicht

Vanaf 13 december 2016 is het verplicht om de nutritionele informatie op de verpakking te vermelding volgens de EU richtlijn No 1169/2011.

Producenten van de meeste verpakte voedingsmiddelen moeten vanaf vandaag details vermelden over de energiewaarde, vetgehalte (verzadigd), koolhydraten, suikers, eiwit, zout.

De EU No 1169/2011 startte in december 2014 en is nu twee jaar later verplicht. Het combineert twee richtlijnen 2000/13/EC en 90/496/EEC in 1 wet.

Nieuwe regels welkom

FDE, de Europese branchevereniging voor de voedingsmiddelenindustrie verwelkomt deze etiketteringsregels. “Na de toepassing van de algemene labellingswetgeving van twee jaar geleden, geven de nieuwe regels consumenten feitelijke en vergelijkbare informatie over de nutritionele waarde van voedingsmiddelen. Vele Europese voedingsmiddelenbedrijven zijn al jaren geleden begonnen met het melden van deze informatie op vrijwillige basis. ”

De wetgeving geldt voor verpakte voedingsmiddelen verkocht in de EU. Sommige levensmiddelen zijn uitgezonderd van deze wetgeving. Deze zijn vermeld in annex V.

Reageer op dit artikel