nieuws

24 inzendingen dingen mee naar Jaarprijs Goede Voeding 2017

Voedingscommunicatie

24 inzendingen dingen mee naar Jaarprijs Goede Voeding 2017

Enkele Nederlandse supermarkten en grote en kleine levensmiddelenbedrijven hebben producten voor de Jaarprijs Goede Voeding 2017 ingestuurd met een samenstelling die beter aansluit bij een gezond voedingspatroon van de Nederlander. Veel inzendingen zijn gericht op de verhoging van de fruit- of groenteconsumptie. De jury van de Jaarprijs gaat zich de komende weken buigen over de kwaliteit van de inzending en zal in februari drie genomineerde producten aanwijzen die in aanmerking komen voor de Jaarprijs.

Binnen de jaarprijscompetitie kunnen ondernemingen laten zien hoe ze werken aan productverbeteringen die bijdragen aan een gezonder voedingspatroon van de Nederlander. Het accent ligt op het bereiken van verbeterde producten waaraan bijvoorbeeld minder zout, verzadigd vet en/of suiker is toegevoegd of producten die meer vezel bevatten.

Boost Dutch Health
Aan de Jaarprijs Goede Voeding is een tweede competitie gekoppeld: Boost Dutch Health. Hierbij prijst de jury een initiatief dat een boost kan geven aan een gezondere leefstijl of voeding van de Nederlanders. Voor deze nieuwe prijs heeft de jury vijf inzendingen ontvangen.

Jaarprijs Goede Voeding 2017
De Jaarprijs Goede Voeding wordt uitgereikt tijdens een symposium op het VMT/Voeding Nu Food Event op 23 maart 2017 in Den Bosch.

Jury
De jury van de Jaarprijs wordt gevormd door: Prof. Frans Kok, voorzitter, voormalig hoofd afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit; Drs. Henrieke Crielaard, manager voeding en gezondheid, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL); Willy Gilbert-Peek, voorzitter Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN); Drs. Christine Grit, manager voeding en gezondheid Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI); Hans Kraak, hoofdredacteur Voeding Nu, vertegenwoordiger Foodcluster MYbusinessmedia, secretaris jury; Dr. Ir. Amber Ronteltap, senior onderzoeker lectoraat Crossmediale Communicatie in het publieke domein, Hogeschool Utrecht; Dr. Ir. Annet Roodenburg, NAV-bestuurslid, lector voeding en gezondheid HAS Hogeschool; Dr. Jeanne de Vries, assistent professor afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit.

Reageer op dit artikel