nieuws

Foodie zet crowdfunding in om ‘groene’ eetgelegenheid te openen

Voedingscommunicatie

Foodblogger Yonca Özbilge, drijfveer achter Happy Earth Kitchen, wil haar passie voor plantaardig en onbewerkt eten graag delen. Na het organiseren van een aantal succesvolle kookworkshops, events en een veganistisch pop-up restaurant vindt zij het tijd haar kennis, opgebouwde netwerk en passie samen te brengen in een permanente locatie. Ze opent een winkel en een eetgelegenheid in Rotterdam. Via crowdfunding wil ze het kapitaal voor dit plan bij elkaar brengen.

Om haar startkapitaal te verwerven doet Yonca een beroep op iedereen die haar project Happy Earth een warm, groen hart toedraagt. Ze hoopt in maart haar zaak te kunnen openen. De actie heeft een korte looptijd en is pas succesvol als uiterlijk 26 februari het volledige doelbedrag is opgehaald. Investeren kan door bijvoorbeeld alvast een voorschot te nemen op een aankoop.

Veerkrachtige aarde
Yonca gelooft dat plantaardig eten niet alleen bijdraagt aan gezondere mensen, maar ook aan een gezondere en veerkrachtige aarde. Ze startte deze crowdfund actie met het doel: ‘Iedereen naar hartenlust boodschappen te laten doen en iets te eten zonder zich bezig te hoeven houden met verborgen ingrediënten, GMO’s of dierenleed.’

Zwaanhals
De winkel en eetgelegenheid zal uitsluitend plantaardige en ‘onbewerkte’ producten bevatten. Als deze manier van ‘voor en met elkaar’ investeren slaagt, kun je in maart op de Zwaanhals in Rotterdam terecht voor je biologische boodschappen; van een voedzame maaltijd, smoothie of kleurrijke mylkshake (plantaardige melk) tot workshops en events.

Foto's

Reageer op dit artikel