nieuws

Productnieuws: AH moestuintjes, meer hulp via app en moestuinexperts

Voedingscommunicatie

Productnieuws: AH moestuintjes, meer hulp via app en moestuinexperts

De lente is begonnen, een mooie tijd om weer aan de slag te gaan met moestuinieren vinden ze bij Albert Heijn. Van maandag 27 maart tot en met 16 april kan bij deze super gespaard worden voor moestuintjes. Nieuw dit jaar zijn bloemenzaden, een Moestuintje-applicatie, korte video’s op Appie Today, een boekje vol tips en hulp van moestuinexperts.

Moestuinexperts van het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid organiseren achttien moestuincursussen in het hele land, voor klanten die nog meer wil ontdekken over moestuinieren. De experts gaan op toer met een mobiele moestuin waarin ze meerdere fases laten zien van de plantjes. Ook geven ze mini-moestuincursussen bij Albert Heijn-winkels.

Bloemen helpen je moestuin

Klanten kunnen tijdens de actie twintig verschillende moestuinzaden sparen, waaronder een aantal nieuwe varianten zoals peultjes, dille, cavolo nero en paksoi.

Naast nieuwe groenten kunnen ook bloemenzaden gezaaid worden: zonnebloem, goudsbloem, juffertje in het groen, phacelia en groot kaasjeskruid. Bloemen zorgen voor voedsel voor bijen en andere bestuivers en vergroten op die manier de kans op volgroeide kruiden en groenten.

Tips en reminders

Om de kans op een succesvolle oogst te vergroten is er dit jaar aandacht voor het maken van een moestuinplan. Dit plan bestaat uit het goed combineren van plantjes, want het succes van de oogst wordt mede hierdoor bepaald.

De nieuwe AH Moestuintje-app geeft tips, reminders en handige weetjes om het maximale uit het moestuintje te halen. Op de AH Community kun je terecht met alle moestuinvragen aan de moestuinexperts. En dan zijn er nog de zogenaamde ‘tuinhackjes’: korte video’s op Appie Today die moestuinieren makkelijker maken.

Doorkijkbak en bijenhotel

Daarnaast zijn er weer allemaal handige hulpmiddelen verkrijgbaar om het kweken en oogsten voor jong en oud succesvol en vooral leuk te maken, bijvoorbeeld de doorkijkbak waarmee je kunt zien hoe de plantjes onder de grond groeien en een bijenhotel, een nestgelegenheid voor bijen.

Bij besteding van vijftien euro ontvangen klanten een moestuinpotje.

Foto's

Reageer op dit artikel