nieuws

‘Discussiëren over een positievere communicatie over voedsel’

Voedingscommunicatie

‘Discussiëren over een positievere communicatie over voedsel’

Phyllis den Brok, manager voeding in de ouderen- en gehandicaptenzorg, is het zat. Ze vindt dat er maar al te vaak negatief gesproken wordt over voedsel. Ze organiseert 10 juni in Eindhoven een zogenaamde Foodwash Hackaton, waarin ze mensen bijeenbrengt om het te hebben over een positieve, op waarde gebaseerde communicatie over voedsel.

Voedingsadviseur bij zorginstellingen Phyllis den Brok vindt dat er vaak een nadruk ligt op wat er mis is aan de voeding: dat een voedingsmiddel of –patroon ongezond is, dat we er niet genoeg voor willen betalen en dat de teelt ervan de aarde kapot maakt. Ze vindt dat voedsel juist staat voor veel positieve zaken zoals het opdoen van gezellige contacten en het krijgen van een blij gevoel.

‘Brainwash voor food’

Den Brok heeft de positieve communicatie over voedsel een naam gegeven: foodwash. Foodwash is communicatie over voedsel waarin het (positieve) belang ervan voor de mens zelf centraal staat. Ze introduceert het als een beweging om via voedsel over mensen te praten.

Eten is meer dan overleven

Volgens Den Brok komen tijdens de maaltijdmomenten alle aspecten van zelfredzaamheid voorbij, zoals autonomie, lichaamshouding, veiligheid en het gebruik van hulpmiddelen. ´Eten is zoveel meer dan er alleen voor zorgen dat je in leven blijft.´

10 juni: FoodWash Hackaton

Den Brok organiseert een bijeenkomst op 10 juni in Eindhoven van 9.00 tot 17.00 uur. Je kunt je aanmelden via het agenda-item in de Voeding Nu agenda.

Reageer op dit artikel