nieuws

NPO 3-Foodweken: radiopresentatoren besteden aandacht aan belang van ontbijt

Voedingscommunicatie

NPO 3-Foodweken: radiopresentatoren besteden aandacht aan belang van ontbijt

Na het succes van de Foodweken in 2016, komt NPO 3 vanaf 10 mei voor de tweede keer met de zogenoemde Foodweken. Als kick-off van de weken kan heel Nederland meedoen aan het online social eating-concept #Foodbezig waarin NPO 3-presentatoren een week lang interactief en live ontbijten op Facebook.

Zes weken staat de programmering op woensdag en donderdag in het teken van eten.

NPO organiseert het live-ontbijtenconcept met in gedachte dat een op de vijf Nederlanders regelmatig het ontbijt overslaat. Een week lang wordt Nederland uitgedaagd om samen met BN’ers interactief en live te ontbijten via de Facebookpagina van NPO 3.

 

Bekende radiopresentatoren en onder meer foodblogger Leonie ter Veld zitten ’s ochtends tussen 8.00 en 8.30 uur aan de ontbijttafel, waarbij de kijkers tijdens de livestream via Facebook kunnen bepalen wat zij ‘moeten´ eten.

 

Ontbijten met BN’ers

Deze maandag ontbeet Jan Kooijman met Menno de Koning, op dinsdag 9 mei ontbijt Paul Rabbering met Leonie ter Veld en op woensdag 10 mei ontbijt Marlijn Weerdenburg met Nigel van de Horst. Miro Kloosterman en Daan Nieber schuiven op donderdag 11 mei aan en de Healthy sisters sluiten samen met Teun van de Keuken op vrijdag 12 mei af.

Bewustzijn voor ontbijtmoment

Kijkers kunnen foto’s van hun ontbijt delen en vragen stellen. Met de interactie hopen de radio-dj’s het ontbijtmoment een stuk leuker te maken en bewustzijn te creëren voor het belang van ontbijten. De lekkerste recepten worden online gedeeld.

 

Voor meer informatie kijk op npo3.nl/food

Reageer op dit artikel