nieuws

Productnieuws: Lidl geeft tips tegen voedselverspilling op online platform

Voedingscommunicatie

Productnieuws: Lidl geeft tips tegen voedselverspilling op online platform

Lidl voert in samenwerking met Milieu Centraal en andere partners een online platform, Optimaal geheten, om consumenten tips en productinformatie te geven die helpen voedselverspilling in de keuken te voorkomen.

Jaarlijks gooien we in Nederland per persoon zo’n vijftig kilo ter waarde van €150,- aan voedsel weg, zo laat Lidl Nederland weten. ‘Zonde van de producten’, volgens de supermarktketen, ‘zonde van het geld en het is ook nog eens slecht voor het milieu. Er valt dan ook veel winst te behalen met het voorkomen van voedselverspilling. En daar is het platform Optimaal voor.’

Partners

Lidl wil samen met leveranciers en consumenten minder verspillen en heeft daarom het initiatief genomen tot dit platform. Op Optimaal vind je tips om zelf minder te verspillen. Diverse partners leveren een bijdrage aan Optimaal.nl. Naast Milieu Centraal zijn dit de Missing Chapter Foundation, de Flevoschool en platform Stoere Vrouwen.

Artikelen Voedingscentrum

Op de site zijn onder meer recepten, tips, productinformatie en rubrieken als ‘Etiketten Etiquette’ te vinden. Ook vind je er artikelen van het Voedingscentrum zoals ‘Het verschil tussen het blauwe en groene Vinkje’, ‘Vis goed bewaren’ en ‘Duurzamer kiezen dankzij keurmerken’. Kijk op de website voor een overzicht.

Foto's

Reageer op dit artikel