nieuws

Youth Food Movement wordt Slow Food Youth Network

Voedingscommunicatie

Youth Food Movement wordt Slow Food Youth Network

De Nederlandse Youth Food Movement (YFM) heet sinds 29 april Slow Food Youth Network (SFYN). YFM is sinds haar ontstaan in 2009 al onderdeel van het internationale Slow Food Youth Network en sluit nu ook in naam aan bij de wereldwijde Slow Food beweging. Problemen in de voedselketen overstijgen landsgrenzen, daarom is volgens hen een internationale samenwerking belangrijk.

De nieuwe naam en het nieuwe logo veranderen verder niets aan de organisatie. De SFYN-beweging blijft in Nederland belangrijke voedselthema’s aankaarten en jongeren uitdagen om na te denken over hun voedselkeuzes door het organiseren van campagnes, diners, evenementen en talkshows.

 

‘Uitdagingen van onze generatie’

‘Mijn generatie staat voor enorme uitdagingen’, zo zegt Jorrit Kiewik (directeur SFYN Nederland). ‘We werken als beweging meer dan ooit samen, in tijden waar polarisatie de standaard lijkt te zijn. Wereldwijd proberen we op onze eigen manier oplossingen te bedenken: we zijn als beweging nieuwsgierig, kritisch maar niet dogmatisch op zoek naar toekomstbestendige, duurzame en eerlijke oplossingen.’

 

Over SFYN

Onder de vleugels van SFYN is de YFM in 2009 als eerste Slow Food jongerennetwerk in het leven geroepen. De leden van de beweging willen verandering teweegbrengen op het gebied van voedselproductie en –consumptie. Dat doen ze door te netwerken en onder meer door de voedselonderwijscampagne, evenementen, acties en een academie. Het netwerk van de SFYN bestaat uit studenten van allerlei studierichtingen, jonge consumenten en jonge professionals zoals boeren, tuinders, koks, vissers en producenten.

Reageer op dit artikel