nieuws

Recall Jumbo kibbeling en lekkerbek door listeria

Voedingscommunicatie

Recall Jumbo kibbeling en lekkerbek door listeria

Jumbo roept kibbeling en lekkerbek terug uit de schappen in verband met listeria. De producten kunnen een gevaar opleveren voor mensen met een verzwakt afweersysteem. Ook Albert Heijn voerde onlangs nog een recall uit.

Jumbo vraagt klanten om de gebakken kibbeling en gebakken lekkerbek niet te consumeren en terug te brengen naar één van de winkels. Het consumeren kan een gevaar vormen voor de gezondheid door de listeriabacterie die medewerkers tijdens een kwaliteitscontrole aantroffen.

De veiligheidswaarschuwing geldt voor Jumbo gebakken lekkerbek met EAN productcode 2324202xxxxxx en Jumbo gebakken kibbeling met EAN productcode: 8718452215645. Alle THT codes zijn op deze producten van toepassing.

Kwetsbare groepen

Vooral zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem worden aangeraden het product niet te consumeren.

Klanten kunnen hun geld terugkrijgen bij het retourneren van bovengenoemde producten. Een aankoopbon is niet nodig.

AH zoete chili saus

Vorige week haalde Albert Heijn de zoete chilisaus van het huismerk nog uit de schappen. De reden was een productiefout die kon leiden tot een verhoogde druk in de fles. Hierdoor zou de inhoud van het product bij het openen uit de fles kunnen stromen.

Het ging om AH zoete chili saus met een houdbaarheidsdatum van 4 maart 2019 (batchcode 7247) en een houdbaarheidsdatum van 14 maart 2019 (batchcode 7257).

Albert Heijn vroeg klanten het aankoopbedrag terug te brengen. Bij inlevering wordt het aankoopbedrag vergoed.

Reageer op dit artikel